Cakepops
Jag hade min syster till låns under helgen, vi tänkte försöka ge oss på att baka cakepops av mina superhårda semelbullar.
Visst blev dem snygga!

Jag skulle föreslå att inte göra cakepops av hårda (tänk scones) semelbullar. Det smakade mycket kardemumma och dem blev... hårda och torra. Det underlättade dock för rullning och fastsättning.
Vi följde ett recept från ICA.se
Cirka 30 st
Ingredienser:
1 sockerkaka (à ca 500 g)
150 g färskost av philadephiatyp
300 g vit eller mörk blockchoklad
Träspett
Strössel till garnering
Så här gör du:
Riv, smula eller mixa den nu svala sockerkakan. Blanda med färskosten av philadelphiatyp till en fast och smidig deg.
Rulla ca 3 cm stora bollar. Lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 30 minuter.
Smält blockchokladen. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster. (Vi doppade pinnen, stack in den i bollen och ställde den upp och ner på plåten med smörpapper igen och gjorde iordning alla innan vi tog oss ann doppningen)
Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel. Stick ner pinnen i en bit frigolit eller oasis så att de står stadigt. Låt stelna i kylen.
TIPS.
Såg att det fanns klubbpinnar på barnkalaset.se. Dessutom fanns massor av kalasprylar jag tänker beställa till min födelsedag. Batman och My little pony bland annat.
